woensdag 10 februari 2010

MiloGraag wil ik hier onze Bolognezer reu ‘Milo’ voorstellen.

Officieel is hij geboren als ‘Little White Wonder Aristo Soveh’ (reutje rood) op 28 mei 2006 als 5e uit een nest van 7 pups. Wat hebben deze A’tjes het fijn gehad met elkaar de eerste weken van hun jonge leventje, totdat ze na 8 weken één voor één uitvlogen naar hun nieuwe mandjes.

Deze nieuwe start is voor jonge pups, die de geborgenheid en gezelligheid van hun moeder en nestgenoten zo gewend zijn, één groot en spannend avontuur. Zo ook voor onze Milo. Thuis en in de tuin had hij zijn draai al snel gevonden en was hij tevreden met zijn nieuwe omgeving en de nieuwe roedelleden. Maar de grote buitenwereld was een ander verhaal: hij vond het heel eng want hij kwam allemaal dingen en geluiden tegen die vreemd voor hem waren. Zoals een goed roedelleider betaamt stond hij er niet alleen voor; het eerste jaar hebben we heel hard gewerkt aan het opbouwen van een hechte band, aan het socialiseren en aan het opvoeden.

Wij zijn tot op de dag van vandaag erg blij dat wij al heel snel naar puppytraining zijn gegaan met Milo. De begeleiding van de trainers gaven ons de steun en het vertrouwen dat we op dat moment nodig hadden. En wat hebben we een plezier gehad op al die zondagochtenden dat we daar met collega pupeigenaren met weer en wind op het trainingsveld stonden. Na zo’n 10 maanden en 2 certificaten rijker hadden we een behoorlijk goed gesocialiseerde en luisterende hond. Het eerste jaar met onze Milo was intensief maar daar plukken we nu elke dag opnieuw de vruchten van.

Dit jaar wordt Milo alweer 4 jaar en wij genieten elke dag met volle teugen van hem. Hij is een echte bolognezer want hij wordt het liefst omgeven door de leden van ons gezin. Het is geweldig om te zien hoe hij met ieder van ons een hele eigen unieke relatie heeft. We nemen hem dan ook bijna altijd en overal mee naar toe. Een vakantie zonder Milo is ondenkbaar en onze kinderen nemen de beperkingen (geen pretparken) op de koop toe! Milo is een goede ambassadeur van het ras want hij weet menig hart te stelen met zijn zachte karakter en zijn vrolijke, speelse aard. Het is een genot om hem in actie te zien; volgens ons is er geen hond die zo wendbaar is als een Bolognezer. En natuurlijk steelt hij ook graag de show met zijn circustalent. Het levert hem, behalve ‘ah’ en ‘oh’, ook altijd een lekker snoepje op en daar doet Milo bijna alles voor.

Jullie begrijpen het natuurlijk wel: Milo is voor ons de perfecte hond en we hebben hem voor altijd in ons hart gesloten. En met en door Milo is ook de liefde voor de Bolognezer in ons hart gesloten. Een fantastisch en veelzijdig ras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten